Eiendomsadvokater.no

En del av Codex Advokat

Eiendomsadvokater.no

En del av Codex Advokat

Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

Boligkjøpere må betale 2,5 millioner i erstatning

Selgerne av en villa i Holmenkollen opplyste ikke kjøperne om at eiendommen sto på Byantikvarens gule liste som bevaringsverdig.

Kjøperne av eiendommen hadde planer om tilbygg, dobbel garasje og skifte av dører og vinduer, men fikk avslag fra Byantikvaren som viste til at boligen var et verneverdig, «tidstypisk trehusfunkis».

Brudd på opplysningsplikt

Kjøperne hevdet at selgerne hadde brutt sin opplysningsplikt etter avhendingsloven og ønsket å heve kjøpet. Selgerne varslet dekningssalg, og boligen ble solgt på dekningssalg for 7,5 millioner – 1,5 million under det de opprinnelige kjøperne skulle betalt for eiendommen.

Selger fikk medhold

Selgerne stevnet kjøperne med krav om å få dekket tapt kjøpesum samt en rekke andre utgifter. Selger fikk medhold i Oslo tingrett, og nå også i Borgarting Lagmannsrett. Kjøperne ble dømt til å betale 1,5 millioner i erstatning for tapt salgssum, erstatning for diverse utgifter til dekningssalget, rentetap, strøm, kommunale avgifter og forsikring på til sammen 620 000 kr. Inkludert saksomkostninger må kjøperne ut med i underkant av 2,5 millioner kroner.

Les mer i Dine Penger.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.

Kontakt våre advokater

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
•   Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.