EIENDOMSADVOKATER

SPESIALISERTE ADVOKATER

En del av
Codex Advokat

EIENDOMSADVOKATER

En del av Codex Advokat

Kontakt oss

Leiligheten de kjøpte var 9 kvm for liten

Av Codex Advokat og Eiendomsadvokater.no

4. februar 2013

Et par kjøpte i 2011 en leilighet på Majorstua i Oslo for 5,75 millioner kroner. De kjøpte leiligheten i den tro at den hadde et areal på 145 kvm. Det viste seg imidlertid at leiligheten var mellom 9 og 11 kvm mindre enn opplyst.

Mangelsansvaret i saken var ikke bestridt. Motpartens eierskifteforsikringsselskap, Protector Forsikring ASA, mente imidlertid at verdien for tomten burde trekkes fra ved beregningen av prisavslaget, og tilbød derfor først kr. 100 000,- og deretter kr. 150 000,- i prisavslag.

Kjøperne ble representert av advokat Finn Linde Eriksen ved Codex Advokat Oslo AS. De anførte at det ikke skulle gjøres fradrag for tomteverdi ved leiligheter i sentrale strøk, og krevde kr. 240 000,- i prisavslag for det manglende areal.

I forrige uke falt dommen i Oslo tingrett. Kjøperne fikk medhold i at det ikke skulle foretas tomtefradrag ved leiligheter i sentrale strøk og ble tilkjent et prisavslag på kr. 240 000,-. I tillegg fikk de dekket kr. 115 000,- i saksomkostninger og fikk dekket utgifter til sakkyndigerapporter på kr. 10 475,-.

– Spesielt på et dyrt område som Majorstua utgjør feil kvadratmeter mye i pris. Jeg håper det er tilstrekkelig prisavslag i forhold til det de vil få igjen når de en gang skal selge en mindre leilighet enn den de kjøpte, sier Eriksen.

Les mer i Aftenposten.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.

Kontakt våre advokater:

Eller still ditt spørsmål her:

Det er uforpliktende å sende oss en henvendelse.

Hvorfor velge oss?

  • Din sak i fokus
  • Landsdekkende
  • 80 ansatte
  • 20 års erfaring
  • Spesialiserte advokater