Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

Leiligheten de kjøpte var 9 kvm for liten

Et par kjøpte i 2011 en leilighet på Majorstua i Oslo for 5,75 millioner kroner. De kjøpte leiligheten i den tro at den hadde et areal på 145 kvm. Det viste seg imidlertid at leiligheten var mellom 9 og 11 kvm mindre enn opplyst.

Mangelsansvaret i saken var ikke bestridt. Motpartens eierskifteforsikringsselskap, Protector Forsikring ASA, mente imidlertid at verdien for tomten burde trekkes fra ved beregningen av prisavslaget, og tilbød derfor først kr. 100 000,- og deretter kr. 150 000,- i prisavslag.

Kjøperne ble representert av advokat Finn Linde Eriksen ved Codex Advokat Oslo AS. De anførte at det ikke skulle gjøres fradrag for tomteverdi ved leiligheter i sentrale strøk, og krevde kr. 240 000,- i prisavslag for det manglende areal.

I forrige uke falt dommen i Oslo tingrett. Kjøperne fikk medhold i at det ikke skulle foretas tomtefradrag ved leiligheter i sentrale strøk og ble tilkjent et prisavslag på kr. 240 000,-. I tillegg fikk de dekket kr. 115 000,- i saksomkostninger og fikk dekket utgifter til sakkyndigerapporter på kr. 10 475,-.

– Spesielt på et dyrt område som Majorstua utgjør feil kvadratmeter mye i pris. Jeg håper det er tilstrekkelig prisavslag i forhold til det de vil få igjen når de en gang skal selge en mindre leilighet enn den de kjøpte, sier Eriksen.

Les mer i Aftenposten.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.

Kontakt våre advokater

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
•   Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.