Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

Vant budrunden - ville ikke kjøpe

En fersk dom fra Oslo tingrett viser at det kan koste en dyrt å ombestemme seg hvis man vinner en budrunde.

Et ektepar i Oslo la høsten 2010 inn et bud på en leilighet på Røa. I budskjemaet hadde de tatt forbehold om «at vi skaffer tilfredsstillende mellomfinansiering i forb. med salg av egen bolig». Budrunden endte på 7,3 millioner, og selger aksepterte budet.

Meglerassistenten satte ekteparet i kontakt med en utbygger som la inn bud på deres gamle bolig. De mente imidlertid dette budet var for lavt, og da de heller ikke ønsket å annonsere på det frie marked valgte de å trekke seg fra budet på den nye leiligheten med støtte i forbeholdet de hadde tatt i budskjemaet. Leiligheten ble solgt for kr. 7 000 000,- på dekningssalg.

Oslo tingrett mente at ekteparet hadde påtatt seg en plikt til å forsøke å få boligen sin solgt ved avtaleinngåelsen av den nye leiligheten, og det ble lagt til grunn at de kunne fått solgt boligen for kr. 8 000 000,- dersom de hadde gjort et forsøk på dette. Oslo tingrett konkluderte følgelig med at ekteparet rettsstridig hadde fragått en bindende avtale om kjøp av leilighet, og de ble dømt til å betale erstatning til selger på ca kr. 500 000,-, samt kr. 280 000,- for selgers saksomkostninger.

Les mer i Aftenposten.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.

Kontakt våre advokater

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
•   Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.