Forbrukerrådet om boligkjøperforsikring: - Unødvendig og overpriset

Help Forsikring tilbyr boligkjøpere å tegne så kalt boligkjøperforsikring ved kjøp av eiendom. Forsikringen skal dekke klager knyttet til alle typer kjøp av ferdig oppført bolig, og skal gi forsikringstaker tilgang til juridisk bistand fra signering og i fem år etter overtagelse av eiendommen.

30/01/2013

Fagdirektør i Forbrukerrådet, Jorge Jensen, stiller seg skeptisk til nytten av boligkjøperforsikring og mener forsikringsordningen fremstår som overpriset og unødvendig.

For boligkjøpere som har innboforsikring, vil en boligkjøperforsikring ha begrenset merverdi. Normalt dekker innboforsikringer juridisk bistand opp til kr. 100 000,- ved tvister om kjøp/salg av bolig. Egenandelen overstiger sjelden kr. 25 000,-. Boligkjøperforsikring for en enebolig koster normalt kr. 8 250,-.

– Boligkjøpere bør avveie om de ønsker å betale 8.250 kroner for potensiell utgift som normalt ikke beløper seg over 25.000 kroner. I det regnestykket fremstår boligkjøperforsikring som overpriset, uttaler Jensen.

Advokat og informasjonssjef i Help Forsikring, Dag Are Børresen, avviser kritikken og mener tegning av boligkjøperforsikring vil være fornuftig for en forbruker.

Vi bistår klienter over hele landet.

Ninja roede2020

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår gjerne ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.
Våre advokater