Boligstyling

Boligstyling handler om å «pynte brura». Når en bolig skal selges er det viktig for selger å få vist frem boligen sin på best mulig måte, for med det å oppnå en best mulig pris.

05/07/2019

Hva er hensikten med boligstyling?

Style boligen for å nøytralisere bolig

Det kan være å fjerne private ting og nøytralisere boligens eventuelle særegenheter som i visse tilfeller kan virke prisdempende på deler av kjøpermarkedet.

Det å skape et nøytralt og smakfullt interiør, gjør at forskjellige mennesker med ulike smaker kan finne boligen interessant og se potensiale nok til å ville være med i en budrunde.

Smart innredning gir inntrykk av bedre utnyttelse

Med presentasjon av et moderne interiørinntrykk, stilfulle detaljer og en smart og ryddig innredning, vil kjøpsinteresserte også kunne oppleve at færre kvadratmetere kan gi bedre utnyttelse og dermed en merverdi man er villig til å betale mer for.

Skape stemning i boligen

Man vil også kunne få frem en bedre stemning i boligen eller i de enkelte rommene, enn det en mindre gjennomtenkt innredning ville ha gitt.

Mange lar seg også forføre av kunst og skulpturer, myke puter i sofaer og duftlys på badene, og kan dermed lettere forestille seg at den stylede boligen kan bli ens perfekte hjem.

Er boligstyling nødvendig?

Boligstyling er ikke nødvendig for alle salgsobjekter og det er sjelden nødvendig å overdrive. I et oppadgående marked hvor boliger «selger seg selv», kan vinningen ofte gå opp i spinningen.

Ofte vil boliger som står tomme oppnå høyere pris ved styling enn boliger som allerede er innredet.

I boliger som er innredet, vil selgerne ofte være best tjent med enkle råd om å fjerne møbler og inventar for å skape større rom.

Den typiske «ungkarsleiligheten» ofte vil ta seg bedre ut med tilføring av noen myke detaljer som tepper, gardiner og andre enkle pyntegjenstander som gjør en bolig om til et koselig hjem.

Hvor viktig er boligstyling virkelig?

Utgiftene knyttet til boligstyling kan bidra til en økt salgssum, men det er viktig å være klar over at øvrige salgsmomenter vil fremdeles veie tyngst hos potensielle kjøpere. Disse kan være:

  • beliggenhet
  • størrelse
  • planløsning
  • standard

Hvem har ansvaret for styling av boligen?

Det er eiendomsmeglere som først og fremst påtar seg ansvaret med å ivareta selgers interesser på best mulig måte. Evt. gir megleren også råd om boligstyling, hvis den merverdien som oppnås ved stylingen er høyere enn kostnadene ved stylingen.

Det finnes også ulike firmaer som har spesialisert seg på boligstyling, og som brukes hyppig av eiendomsmeglere.

Hjelp ved boligstyling og salg av bolig?

Codex Advokat kan bistå i hele salgsprosessen – eller kun bistå etter at kjøper er funnet.

Vi bistår klienter over hele landet.

Irene Banner

Vi bistår med ditt boligsalg

Vår eiendomsmegler bistår med kontrakt, oppgjør og tinglysing etter privat boligsalg. Vår eiendomsavdeling bistår også private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår gjerne ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.

Våre advokater