Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

Takst og boligsalgsrapport

Som selger er du ansvarlig for at riktige opplysninger gis kjøper. Dette gjelder også opplysninger gitt av takstmann. Ansvaret er det samme om du velger å selge bolig selv eller benytter eiendomsmegler.

Selgeren har opplysningsplikt, mens kjøperen har undersøkelsesplikt. Opplysningsplikten til selger går generelt foran kjøpers undersøkelsesplikt. Fortielse av kjennskap til eventuelle feil og mangler kan medføre erstatningsansvar, prisavslag eller heving av kjøpet.

Bra for både kjøper og selger

En grundig teknisk vurdering av boligen tjener både kjøper og selger. Takseringsforbundene har utviklet en felles rapport som har fått navnet Boligsalgsrapport. Boligsalgsrapporten beskriver boligens tekniske tilstand. Det oppstår vesentlig færre tvister der Boligsalgsrapport foreligger.

Eiendomsmeglere kan anslå verdi og standard på en bolig, men sjekker ikke boligens tekniske tilstand slik som en takstmann. Man bør dessuten benytte seg av en takstmann som har god kjennskap til byggteknisk verdi, kjenner regelverket og er tilsluttet et forbund. Takstmenn har som regel bakgrunn som byggmester eller bygningsingeniør i tillegg til takstmannutdanningen. Vi i Eiendomsadvokater kan hjelpe deg å velge takstmann.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.

Kontakt våre advokater

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
•   Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.