Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

Selge bolig uten megler?

Mange velger å selge bolig uten å benytte megler som mellommann. Det er i dag mulig for alle å annonsere på www.finn.no, og det er således mulig for privatpersoner å gjøre eiendommen kjent i markedet på lik linje som ved et salg via megler. Vi vil her gi noen tips for boligselgere som ønsker å selge bolig uten megler.

Klargjøring før salget

Første del av arbeidet består i å klargjøre eiendommen for så videre å bestille takst og fotografering. Gode bilder på nett kan gjøre en vesentlig forskjell ved annonsering av boligen. Innhent informasjon fra kommune og evt. forretningsfører dersom eiendommen er en leilighet. Vesentlige opplysninger for kjøper er blant annet reguleringsbestemmelser for området, nye planer for området, tomtestørrelse, byggestatus (ferdigattest / midlertidig brukstillatelse), tinglyste forpliktelser, kommunale avgifter, feil og mangler ved eiendommen, størrelse på bolig med mer. Ved salg av leilighet vil kjøper i tillegg ønske opplysninger om størrelse felleskostnader, størrelse andel fellesgjeld og vilkår for lån, spesielle vedtak i sameiermøte / generalforsamling som medfører endring i felleskostnader og fellesgjeld med mer. Når alt er klart annonseres boligannonse på egnet sted.

Visning

Visning gjennomføres og interessenter setter seg på liste slik at de kan bli kontaktet ved innkommet bud. Selger er den som kjenner mest til både bolig og området for øvrig, og vil være den beste til å gjennomføre visning slik at interessenter får den informasjon de ønsker.

Bud

Når første bud kommer anbefaler vi at dette skjer skriftlig. Vær obs på hvorvidt bud inneholder eventuelle forbehold, eks. bud med forbehold om salg av egen bolig eller forbehold om finansiering. Be om bekreftelse på finansiering. Ved aksept av bud anbefaler vi at dette skjer skriftlig. Det anbefales videre at det samtidig avtales tidspunkt for overtagelse. Det er ikke angrerett ved salg og kjøp av bolig.

Kontrakt og oppgjør

Det anbefales å benytte mellommann som bistår med kjøpekontrakt og oppgjør. Overføring av bolig og penger er den mest sårbare delen av boligsalget, og det anbefales at mellommann oppbevarer kjøpesum fra kjøper inntil skjøte til kjøper er tinglyst på eiendommen. En mellommann sjekker hvorvidt kjøpesum og omkostninger er innbetalt fra kjøper før overtagelse gjennomføres. Videre besørger mellommann at eiendommen overleveres til kjøper fri for pengeheftelser ved at selgers lån innfris.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.

Kontakt våre advokater

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
•   Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.