Aftenposten: Leiligheten de kjøpte var 9 kvm for liten

Et par kjøpte i 2011 en leilighet på Majorstua i Oslo for 5,75 millioner kroner. De kjøpte leiligheten i den tro at den hadde et areal på 145 kvm. Det viste seg imidlertid at leiligheten var mellom 9 og 11 kvm mindre enn opplyst.

04/02/2013

Mangelsansvaret i saken var ikke bestridt. Motpartens eierskifteforsikringsselskap, Protector Forsikring ASA, mente imidlertid at verdien for tomten burde trekkes fra ved beregningen av prisavslaget, og tilbød derfor først kr. 100 000,- og deretter kr. 150 000,- i prisavslag.

Kjøperne ble representert av advokat Finn Linde Eriksen ved Codex Advokat Oslo AS. De anførte at det ikke skulle gjøres fradrag for tomteverdi ved leiligheter i sentrale strøk, og krevde kr. 240 000,- i prisavslag for det manglende areal.

I forrige uke falt dommen i Oslo tingrett. Kjøperne fikk medhold i at det ikke skulle foretas tomtefradrag ved leiligheter i sentrale strøk og ble tilkjent et prisavslag på kr. 240 000,-. I tillegg fikk de dekket kr. 115 000,- i saksomkostninger og fikk dekket utgifter til sakkyndigerapporter på kr. 10 475,-.

– Spesielt på et dyrt område som Majorstua utgjør feil kvadratmeter mye i pris. Jeg håper det er tilstrekkelig prisavslag i forhold til det de vil få igjen når de en gang skal selge en mindre leilighet enn den de kjøpte, sier advokat Finn Linde Eriksen.

Vi bistår klienter over hele landet.

Kitty2 1 768x1024

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår gjerne ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.
Våre advokater