Uforpliktende og konfidensielt

Det er uforpliktende å ta kontakt med oss

Vi er landsdekkende

Vi tar oppdrag i hele Norge

Spesialiserte advokater

Vi er 80 ansatte innen privat og bedrift

Vi er landsdekkende

Avtaleinngåelse ved salg av bolig privat?

Har du solgt bolig privat og er usikker på hvordan selve avtalen inngås?

Når bud fra interessent / kjøper er akseptert er det inngått bindende avtale mellom partene. Det er tilstrekkelig av avtale er inngått muntlig.

Det er ikke angrerett ved salg og kjøp av bolig med mindre det er tatt forbehold ved inngitt tilbud eller ved aksept av bud. Eksempel på forbehold fra selgers side kan være at bud aksepteres dersom selger får aksept på bud inngitt på en eiendom selger selv skal kjøpe. Et annet forbehold fra selgers side kan være at bud aksepteres dersom overtagelse avtales til en bestemt dato.

Vi anbefaler at det meste av dialog knyttet til bud og aksept av bud skjer skriftlig. Dersom det er muntlige forhandlinger anbefaler vi at inngått avtale oppsummeres i et notat / mail, og at den andre part samtykker til dette slik at man har en felles forståelse av hvilken avtale som er inngått.

En slik oppsummering bør inneholde det aller mest vesentlige i inngått avtale, eks. kjøpesum, tidspunkt for overtagelse, forhold som selger skal utbedre før overtagelse, hva medfølger i handelen med mer.

Etter at forhandlinger er avsluttet, og inngitt bud er akseptert av selger, anbefales det at alle vilkår nedtegnes i en kjøpekontrakt mellom partene.

Vi i Codex Advokat Oslo AS har lang erfaring innenfor eiendom, og kan bistå med kjøpekontrakt og oppgjør etter privat salg av eiendom.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vi bistår deg i eiendomssaker

Vår eiendomsavdeling bistår private i forhold til feil eller mangler og arealavvik ved kjøp/salg av hus, hytter eller leiligheter. Våre advokater bistår også ved fradeling av tomt eller seksjonering av hus, leilighet eller annen eiendom. Vi bistår ved plan- og bygningssaker og tomtefeste.

Kontakt våre advokater

Fyll ut skjemaet eller ring 22 93 38 50

•   Vi er landsdekkende
•   Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
•   Gratis konsultasjon ved forsikringsdekning
•   Det løper ingen kostnader før vi har en avtale om det

Usikker på om du trenger bistand? Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.